Matte för alla

I Mathildas klass används en lärobok i matematik som är uppbyggd för att användas olika av olika elever. Det finns grunduppgifter, extra träning och övekursuppgifter, och meningen är inte att någon ska räkna alla tal, utan man räknar efter behov och förmåga, svårare eller lättare.

Slänger in ett par bilder så ni kan se hur det är upplagt. Kanon tycker jag som älskar att undervisa i just matte!

20111127-105948.jpg

20111127-105936.jpg

6 reaktioner på ”Matte för alla

  1. Gillar den matteboken skarpt också, först var den bra när dottra låg rejält efter resten av klassen, när vi sedan insåg (med hjälp av testande psykolog) att hon är väldigt begåvad i matte och troligen dödsutråkad så har den funkat jättebra att jobba med fördjupningar i den istället. Fascinerande att ett barn kan gå från att vara sist till först i klassen på ett par månader, när de vuxna fattat att hon egentligen behöver utmaningar, inte mer av samma…

  2. Hej, visst materialet är bra. Ett annat material som jag prövat i undervisning är mattegruvan. Eldorado kan också fungera.
    Fast det bästa är att kunna bedriva alternativ undervisning som att var ute, det ger utrymme och kraven blir annorlunda då det går att ”ligga på mage” och jobba. I klassrummet ska det vara tillämpad matte, att få göra och tänka/klura ut. varför inte ta in cyklar i klassrummet när vi pratar geometri?
    Må så grankott

  3. Avskyr den! Nej, egentligen inte, själva boken och metoden är jättebra, men ingen av dotterns lärare har arbetat som det är tänkt. Alla ska räkna allt, vilket innebär massiv uttråkning hos min dotter, som gör vansinniga slarvfel av ren tristess. Och får skäll av läraren för fusk! Samtidigt som andra i klassen stressar och och sliter och har enorma hemläxor för att ens hinna med. Så ja, boken är bra, men jag önskar att lärare förstod sig på den också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.