Var hittar jag bilder till bildscheman?

”Jag vill testa bildschema men har inte en aning om var jag ska börja”

Känner du igen dig? Det här med bildscheman och bildstöd kan kännas både förvirrande och svårt att komma igång med. Men ibland är det bättre att tänka mindre och helt enkelt bara testa. 😀 Man kan nästan alltid ändra sig längs vägen, och ofta, ofta gör bilderna en sådan otrolig skillnad för att minska frustration och utbrott att när man väl har börjat vill man aldrig sluta.

Övertygad? Bra. Behöver du en knuff över puckeln? Här kommer ett filminlägg jag gjort om var man kan hitta bilder att börja med.

Länkar

https://papunet.net/svenska

www.bildstod.se

http://www.nilbild.se/

http://pictoonline.pictogram.se

http://www.widgit.com/resources/index.htm

http://www.hargdata.se

http://do2learn.com/picturecards/printcards/activities_everyday.htm

Prova nu!

Är du redo för en utmaning? Här kommer den: Gå in på en av sidorna jag föreslog (ja, nu!), ta max fem minuter för att hitta några få bilder som verkar bra, skriv ut dem och testa att använda dem nästa gång i stället för att bara använda ord. Strunta i laminering och andra detaljer, bara se till att du kan prova att använda bilder i kommunikationen. Och berätta sen vad du tyckte här i kommentarerna eller i facebookgruppen.

Du som redan använder bilder får gärna berätta också, om hur det funkar/inte funkar i vardagen eller om första gången du testade bildstöd och hur det gick till. 😀

4 reaktioner på ”Var hittar jag bilder till bildscheman?

  1. Jag har försökt med http://pictoonline.pictogram.se/ men det gick inte bra. Jag fattar inte hur jag ska kunna spara, ladda ner eller skriva ut. Och inte kan jag lägga till en bild mitt i schemat eller ändra ordningen på bilderna. Det enda som funkar är att lägga till en nild i slutet av schemat, att ta bort markerade bilder och att ändra format på schemat. Förmodligen har jag missförstått något.

    • På dokument kan du inte ändra ordningen utan det är på veckoschema. Jag tror inte att man kan spara eller skriva ut annat än enstaka bilder när man inte har ett konto.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.