Småvägar

Min man var på utvecklingssamtal igår, och Noahs fröken berättade att det går lite långsamt att få svar från Noah. Conny sade att för ett barn med autism funkar hjärnan som Sveriges vägnät på 1600-talet. Det finns massor av småvägar men inte så många motorvägar. När du ställer en fråga går det iväg depescher åt alla möjliga håll, och så tar det sin lilla tid innan alla data samlats ihop. I gengäld så kommer allt med. Rubbet.

”Så när du frågar Noah ‘vilken godisbit vill du helst ha’ då tar det en minut eller två för honom att svara. Men när han svarar, då har han vägt in pris, smak, kvalitet, tidigare erfarenheter, en prognos om utfall och en massa annat. Medan en annan unge säger ‘den röda ser god ut, jag tar den’, för de har en massa motorvägar, men inte så mycket småvägar.”

8 reaktioner på ”Småvägar

  1. Det var väldigt fint sagt. Jag tycker nog att fler borde ta småvägarna och fundera lite innan de öppnar munnen. Jag menar: det valsar ju omkring de mest horribla ”grodor” i media, eftersom en del verkar vara idel motorväg. Jag förstår ju att det blir lätt problematiskt om man bara tar småvägarna, men med lite empati så funkar ju det med.

  2. Pingback: Att tänka innan munnen glappar | 3pa2's Blog

  3. Pingback: M som i underbar | Pearltrees

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.