När minnet saknar sortering

Kära vän. Nu har vi ju känt varandra så pass länge att man kunde tycka att jag borde minnas vad du gillar för filmer, vilken mat du är allergisk mot, vilka tider du är hemma eller vad du bara inte står ut med. Man kunde tro det.

Och om mitt minne hade haft någon sorts sorteringsfunktion baserad på hur viktigt något är för mig skulle jag ha vetat det. Tro mig, jag vill inget hellre. Men tyvärr är så inte fallet. Mitt minne är inte på något sätt sorterat och vad jag minns har inga som helst kopplingar till vad jag faktiskt bryr mig om. Det är inte som ett bibliotek med sval luftkonditionering och prydliga hyllor där inne, utan mer som en regnskog där det är 33 grader i skuggan och 100% luftfuktighet, och överallt tjattrar fåglar, och här sprang en ödla över min ena fot och en kameleont tittar surt på mig från grenen där borta, och hur jag än försöker att ta mig fram till när vi träffades senast, så slutar det bara med att jag får skråmor i ansiktet och nån sorts kliande bett på höger underarm.

Jag är uppriktigt ledsen att jag gör dig ledsen genom att inte veta sånt som vänner vet om varandra.

Men det är inte du. Det är inte heller jag, i alla fall inte den delen av mitt jag som vill eller försöker. Det är bara det att mitt minne inte har någon prioriteringsfunktion, överhuvudtaget. Och det är därför jag frågar ännu en gång, om saker som man kan tycka att jag borde veta. Det är inte för att du är oviktig. Det är för att du är för viktig för mig för att jag ska låta bli.

#adhdvardag #sakermantänkerenlördag

Ett svar till “När minnet saknar sortering

  1. Det är skönt när man har en så öppen och tolerant relation med bra kommunikation att det här faktiskt är okej. Att någon kan ”inte bli sårad” och att en annan kan ”låta bli att skämmas”

    Nån skrev nånstans att hen hade en bok där den skrev ner partnerns viktiga saker, längtan, önskemål och favoriter. När det avslöjades blev partnern först sårad, sånt ska man ju *bara komma ihåg* men sen efter mer info inte så sårad längre. Var och en bryr sig ju efter sin förmåga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.