Dags för december. Vi hörs på andra sidan.

December innebär undantagstillstånd i familjen Wiman. Mer precist drar vi ner på kraven, kokongar vi in oss bäst vi kan och gör så lite som möjligt som vi inte måste. T ex är jag knappast nåbar den här tiden på året. December innehåller så pass många svåra element (”Annorlunda i skolan”, ”Avslutningsaktiviteter”, ”Julstress”, ”köld” och i år även ”Inget rinnande kranvatten på ett dygn”) att vi måste energispara järnet för att överhuvudtaget gå runt.

Det hade varit najs att kunna kalla det ”julmys”, men eftersom det inte är vad det handlar om kallar vi det i stället ”ren och skär överlevnad”.

På den positiva sidan är de flesta beteendeproblem i december övergående; de fixas enkelt av att det blir januari!

Vi hörs på andra sidan.

5 reaktioner på ”Dags för december. Vi hörs på andra sidan.

  1. Tack för påminnelsen om att det är december som är grejen. Har så lätt att glömma det och undra vad det är för fel på oss som inte får till något adventsmys.

    Gå i ide, det vore nåt!

  2. Alltså, det går inte med ord att beskriva hur värdefulla dina inlägg är för mig! Ditt sätt att avväpnande och rättframt med en enorm dos kärlek och humor redogöra för livet och vardagen där autism är norm. Ingen annanstans har jag hittat detta så väl uttolkat. Jag kämpar på med att hitta de rätta glasögonen för att tolka min sons vardag som är ensam aspie i vår familj om fem. Som i detta nu, att jag inte måste tänka att allt gått åt skogen och att sonen kommer krascha som för två år sedan, utan istället kan inse att det är december (såklart!) och att survival mode och energibesparing är det vi siktar på. Vips så förändras perspektivet och jag känner paniken lätta.
    Min allra tacksammaste kram till dig Tina!

    • ❤ Åh, så fint! Tack! Jag tänker att vi alla får påminna varann… För man glömmer. Hela tiden. Men då finns alltid nån annan som kan säga "kommer du ihåg att…". Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.