Du vet att du är en autismförälder när…

Du vet att du är en autismförälder* när…

… du vet allt som finns att veta om pansarvagnar, och – som en liten bonus – kan föra en hyfsad konversation om Koreakrigets politiska konsekvenser ända in i dagens världspolitiska läge. (Det är okej om du ännu inte lärt dig hur olika 1900-talshjälmtyper svarar på automateld. Rom byggdes inte på en dag. Men om du vill läsa på nu är det okej!)

… din första reaktion när du ser en bit torkat oreganoblad ligga på köksbänken är att slänga nåt över det så att ingen ska tro att det är en insekt, och sedan att göra en mental not om att torka bänken så fort ingen kan se dig. Noggrant.

… du blir genuint lycklig över att höra att det kommer att regna i helgen. Gaming for the win!

… du vaknar mitt i natten av att ditt barn varit på toa och högt och ljudligt säger ”Gonatt och sov gott!” innan hen kan gå och lägga sig igen (din reaktion är att bli tårögd över att hen inte väckte dig innan hen gick på toa)

… nya förpackningar av de vanliga märkena på mat, kläder eller vad som helst gör dig vansinnig. För att inte tala om fraser som ”Nytt recept!” eller ”Nu ännu bättre passform” tryckta på förpackningen. Vad var felet med den gamla passformen? Va? Va?

… du kommer på ditt barn med att läsa under täcket mitt i natten, och blir så ohyggligt stolt över hens goda litteratursmak att du inte ens kommer dig för med att tala om att hen borde sova så här dags. (Eventuellt börjar du diskutera bokens innehåll, och glömmer helt att du själv också borde sova, så här dags.)

… du anser att ”Det finns alldeles för många människor här i världen som inte förstår sig på musik, tur att du inte är en av dem…” är ett helt relevant svar på ”Jag älskar dig!”.

😀

(*Vadå autismförälder? Tja, precis som det låter. En förälder som har autism och/eller ett/flera barn med autism.)

7 svar till “Du vet att du är en autismförälder när…

  1. Vet du Tina. Man behöver inte vara förälder – det finns andra relationer som ger en alla de kunskaper man inte visste att man behövde om Tesla. Och som du säkert förstår av sammanhanget, så snackar vi inte elbilar här. 🤣

  2. 🙂 Klockrent! 🙂

  3. Vi säger ofta här hemma att ”nya recept” borde förbjudas! If it ain’t broke, don’t fix it, goddamn it!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.