Den här tradiga ”autism botas av kost”-grejen…

Mathilda är allergisk mot mjölkprotein, precis som sin pappa och flera syskon, en diagnos hon fick hon ett par år innan autismdiagnosen. Får hon i sig bara lite mjölk blir hon ofokuserad, retlig och orkar inte riktigt med andra människor.

Exakt samma sak händer om hon har träningsvärk i vaderna, en minimal sticka i foten eller är stressad över att hon inte vet vilken lärare hon ska ha imorron. Men inte katten talar nån om för mig att hennes autism blir botad av ett lärarschema eller att undvika träning, inte heller har någon föreslagit ohyvlat virke som en orsak till autism.

Självklart påverkar kosten hur man mår. Alla mår bra av bra mat, som man också tål. Men nån sorts orsak till NPF eller bot är det ju inte tal om. Det är helt enkelt så att den som har mindre marginaler i livet påverkas mer av dåligt mående än andra

2 svar till “Den här tradiga ”autism botas av kost”-grejen…

  1. Sant👍

    Jag vet att det ligger utanför din påverkan men det är lite obehagligt att gå in på din blogg och mötas av reklam för stamcellsterapi för att bota autism. Om du känner att du har kompetens och ork skulle jag bli glad för ett inlägg om det. En bra dag känner jag Bah! Humbug! En dålig vill jag bara gråta… men jag tänker att du antagligen kan formulera något lite mer relevant.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.