Lillasyster och storasyster

”Jag tänkte prova att cykla till skolan” säger elvaåringen lite casual, sådär.

Och jag inser plötsligt att det är fullt möjligt. Jag vill inte att hon cyklar längs stora vägen, så kanske får vi prova nån dag så hon verkligen hittar mellan husen. Men det är inte alls orimligt, bara några kilometer genom villaområdena. Branta backar, visst, och trafik. Men jag tror hon fixar det.

Den obligatoriska ”de växer så fort”-svindeln infinner sig. Samt ett hugg i hjärtat, när jag tänker på att Mathilda som är snart femton, och definitivt inte fixar det. Som senast idag motvilligt cyklade iväg några hundra meter hemifrån, och klarade det bara för att lillasyster var med.

2 svar till “Lillasyster och storasyster

  1. Och jag tänker på mina småsystrar som glatt åkte runt på hela Stockholms tunnelbanenät och jag som blev jättechockad vid arton års ålder av dels upptäckten att tunnelbanan dels går lika mycket över mark som under – varför heter det då tunnelbana?! – dels att Kungsgatan fortsatte även efter biograferna och krönet, dels att det går att gå från Hötorget till T-Centralen.
    Jag går sällan vilse i en skog, ofta i stadsmiljö, fast jag är uppvuxen i innerstan.

    Rent geografiskt är min världsbild lite som knyppling. Själva tråden är resorna, men det jag minns är nålarna i ändarna. Hur det färdiga mönstret ser ut eller hur det hela sitter ihop förstår jag fortfarande inte.

  2. På tal om cykling skulle jag vara intresserad av ”mutors” funktions kontra belöningssystem. Tror du skrivit om detta tidigare men jag är intresserad av exempel och fallgropar. Hälsningar, modern som nyligen gick med på 4 åringens förslag om att köpa Nutella som cykelmotivation.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.