När man springer för livet, då är man snabbare än man tror

Det oväntade lugn som sprider sig i mig när kaoset i min dotter är ett faktum. I minnet genskjuter jag flickebarnet när hon är sex eller sju och ska ”springa ut framför en lastbil för att bli påkörd och dö och aldrig leva igen och bara vara död”. När man springer för livet, då är man snabbare än man tror. Så mycket snabbare. Så mycket starkare.

Och på något märkligt sätt trollar jag fram den dagen ur minnet och vet. Att någon gång ska vi se tillbaka även på den här dagen och dess upprörda känslor.

”Kunde jag fånga henne då”, säger känslan, ”då kan jag fånga henne nu också”.

Det är naturligtvis helt irrationellt. Men känslor följer inte logiken, i alla fall inte den vanliga, linjära. Tänker jag. Och vilar i minnet av en arg liten kropp som stretar i min famn, medan jag bär henne i säkerhet. Jag tror att vi kanske grät, båda två.

Ett svar till “När man springer för livet, då är man snabbare än man tror

  1. Fruktansvärt att hamna i situationen att vara tvungen att rädda sitt barn så men tack och lov att du lyckades fånga henne.

    Jag blir smått ”irriterad” när jag på nätet läser om folk som driver med ungdomar/barn som säger sig vara djupt deprimerade. Typ ”Vad har du att vara ledsen för, du är bara ett barn”. Jag känner till barn som självskadat i fyra års ålder och andra som försökt ta livet av sig vid 9 år. Jag har läst att det finns fall med barn som tagit livet av sig i fyra års åldern. Jag önskar att folk kunde visa lite mer förståelse för hur dåligt andra kan må och utöka sin förståelsehorisont något.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.