Orsaker att vara slutkörd

Jullovet. Eller vilket lov som helst. Eller en vanlig helg räcker. Jobbvardag, nu, please!

Att barnet fick ett pyttelitet sår på tummen och trodde att hen höll på att förblöda eller i alla fall tappa fingret. Adrenalinet som fortfarande pumpar, timmar senare…!

Att det andra barnet trodde att när man klätt på sig ytterkläder och ätit frukost kunde man sätta sig och spela dator lite. En stund. I stället för att typ, jag vet inte, sätta sig i bilen så vi kommer iväg nån gång? För ytterkläder räckte tydligen inte som signal för att vi liksom ska åka.

Matpreferenser som ändras på två röda sekunder. Nej. Köttbullar är inte längre ätliga. Han vet att han levt på dem i sju år eller så. Men nu duger de knappt som hönsmat. Varför? Det var en pytteliten broskbit i en av dem. Bäst att hålla sig till kycklingkorv resten av livet. Tack universum. Eller nåt.

Barnet som kommer upp för åttiofemte gången klockan halvett på natten och fortfarande inte har somnat. Det går inte strålande att sova när man blir väckt av nattvandrare hela tiden.

När de kliver på tvätten. Kliver på den. För att den typ… ligger på golvet? För att de typ, hämtat upp kläder från en hög med utsorterat i källaren som jag hoppats att ingen skulle se, och i glädjen glömt att plocka ner sina kläder i lådorna, fast de tydligen vält ut den på golvet i stället för att ha kvar den i tvättpåsen…? Det är en enkel uppgift, people. Men tydligen inte så enkel att man inte kunde tappa bort sig några små gånger på vägen för att hastigt och lusigt hamna i en regisserad lek om nåt helt annat. Med tvätten som golv.

Fel medicin utskriven. Eller vänta förresten, ingen medicin utskriven?! Nej, jag är ingen nybörjarförälder som lämnar in receptförnyelser under jullovet, mind you. det är en månad sen. En månad. Kommer man för tidigt undrar de varför man vill ha mer, och kommer man i god tid tar den slut ändå. Damned if you do. Damned if you don’t.

Hårddiskkablar som pajar.

Vinterkräksjuka som lamslår hela stan.

Nämnde jag flunsan?

 

 

Annonser

3 responses to “Orsaker att vara slutkörd

  1. Såja, inget av det här hade varit mindre jobbigt (ok, receptet hade säkert varit lättare att ordna men Murphy brukar se till att läkarna åkt på semester/går utbildning/vabbar ändå.) Det är bara det att ledigheten ger en tid att uppmärksamma sånna här små motgångar. Normalt är man för trött för att ens lägga märke till ytterligare ett farthinder på vägen.

    • Nej jag tror inte att det är sant Sara för oss iaf. När det är skola så är det ett par timmar man slipper vara motor, slipper tvååringen (som är underbar) som ibland vaknar på fel sida på eftermiddagen och då kan skrika åt allt, slipper skydda sjuåringen som bara kan försvara sig mot busig tvååring genom att säga ”amen”.
      Gud, det är så att jag fruktar sommaren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.