Ang E och garantitimmarna

Nu har jag tagit del av dokumentet kring E, som inte klarat av att vara i skolan på heltid och därför haft anpassad studiegång med färre timmar och en assistent.

Då frånvaron ökat trots denna anpassning anser nu skolan att man måste återgå till heltid, för att kunna ge E garantitimmarna i undervisning. Därför ska assistenten hämta E i hemmet 7.50.

Nej, det är inte ett (dåligt) skämt. Det är skolans förslag till åtgärd för att ett barn med dokumenterade svårigheter har kommit senare eller uteblivit från de färre och anpassade timmarna.

År 2016 utgår man alltså i en svensk skola från att ett barn med dokumenterade svårigheter har problem att ta sig från hemmet till skolan, och att det är orsaken att han uteblir eller kommer sent. Bedrövligt!

När runt hälften av alla barn med npf har skolsvårigheter som definieras som hemmasittande, då kan vi inte jobba med hemmasnickrade förklaringar.

I stället får vi hålla oss till vetenskap och beprövad erfarenhet. Dem hittar skolan här.

Annonser

5 responses to “Ang E och garantitimmarna

 1. Pingback: M som i underbar | Pearltrees

 2. Detta är så fel!!! Blir så arg så jag spricker!

  Känner dock tyvärr igen fenomenet. Min C ville skolan sätta att göra nationella prov dag 1 som hen försökte komma tillbaka till skolan efter två månader hemma. C satte inte sin fot i den skolan efter det.

  C ville så gärna vara i skolan men stressen och pressen där blev övermäktig.
  Nu går C på resursskola efter nästan två läsår hemma. Vilken skillnad! Skolan lyssnar och anpassar och förstår att C vill gå men inte alltid har orken/förmågan.

  Schemat är anpassat och C får hela tiden vara delaktig och påverka. Just nu är det två skoldagar i veckan som gäller. C orkar inte alltid dessa två dagar men skolan förstår det.

  Det känns som vissa skolor fortfarande tror att hemmasittare väljer att vara hemma när det är precis tvärtom. Skolor ”tvingar” dem att hålla sig borta från skolan för att de måste skydda sig själva för att överleva. Skolan är inte tillgänglig på deras villkor och de blir utmattade.
  Oj vad jag gick igång! 😉
  Kram!

 3. Som morgontrött person tycker jag det låter helt fruktansvärt… Heja dig och E!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.