Lågaffektiv nanoversion i snyggare förpackning ;-)

Apropå föregående inlägg fick jag frågan: Hur skulle en förbättrad version se ut. Och tja, det skulle nog bli nåt sånt här. En kort sammanfattning av lågaffektivt bemötande, och det lågaffektiva förhållningssättet, med färre ord och mer prat till.

 

lagaffektiv_attityd_wiman_stor

Annonser

5 responses to “Lågaffektiv nanoversion i snyggare förpackning ;-)

  1. Den förra var mkt lättare att förstå, men så kanske inte jag tillhör målgruppen heller 😊

    • Den förra är ju text. Den här är om man föreläser samtidigt liksom. Då ska texten bara förstärka och påminna om budskapet. Om man ens har text. Bilder funkar ofta jättebra. Men när man ska förstå ett budskap utan nån extra information, då är en tråkbild som en första, som man skulle somna av på en föreläsning, jättebra.

  2. Som vanligt jättebra. Följer och delar mycket det di skriver. Är förälder till 19åring som nu arbetat sig förbi de flesta bokstäverna i diagnoserna och nu pluggar till lärare för ”ungar som är lite eljest”. Vad jag inte hittat vidare på är när jag möter människor som tycker målet är just vägen ”sitta still” ”uppföra sig i klassen/släktträffen” ”vara som andra”.
    Skriv gärna i bloggen om hur vi kan bemöta de som inte vill att barn ska få anpassningar gjorda. Farföräldrar, föräldrar och kanske även lärare.

    Yrsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s