Härdad

”Men mamma, varför kan inte jag få följa med dig till föreläsningen imorgon?” undrar Mathilda

”Det är för att jag ska vara borta hela dagen. På dagen föreläser jag för personal, och på kvällen för typ föräldrar. Du ska vara i skolan på dagen. Vill du höra mig föreläsa någon gång, alltså?”

”Ja! Särskilt i Stockholm!”

”Hörrudu din lilla luring, jag vet nog vad du vill! Du vill bara åka i rulltrapporna!” säger jag, och har i färskt minne den gången vi skulle åka till spårvägsmuseet och Mathilda roade sig kungligt med att springa och klättra precis, exakt överallt, medan jag fick mer eller mindre lyfta runt lillebrorsan, som var livrädd, samtidigt som jag sprang, och klättrade, efter henne. Jag misstänker att jag även hade en bebis i sele eller bärsjal, också. Vi har inte åkt just någonstans efter den omgången. Jag tror att hon var fem.

”Nej, jag vill faktiskt till Fjärilshuset. Det ligger i närheten av Stockholm”, ler Mathilda. Hon är mycket nöjd med sitt lilla skämt, och med att ha fått samtalet dit hon ville.

”Det stämmer”, säger jag. Och ser framför mig fast mer som i ögonvrån en ganska liten unge – som totalt saknar begrepp om saker som att man ska hålla sig till sin familj, vänta eller ta det lugnt – försvinna in i folkmängden nerför rulltrapporna på T-centralen. Så här långt senare ger den synen mig inte fullt så stort stresspåslag som man hade kunnat tro. Jag har blivit blir synnerligen härdad genom åren.

Annonser

4 responses to “Härdad

  1. Men åh! Nu fick jag ju adrenalinpåslag.

    L är fem år. Hon älskar museum. Museum tenderar att ligga i stora städer… Stockholm är vår hemma arena så det är ok. Men Londons tunnelbana… Dödsångest!

  2. Jag rymde ( jag ville ju bara titta på nåt annat än familjen) i Londons största sportaffär 5vån när jag var 7år. .. mamma mkt mindre glad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.