Testironi

Ironin i att titta på frågeformuläret om ADHD-symtom och tänka ”Så tråkigt, jag oooooorkar inte!”

Annonser

10 responses to “Testironi

 1. Är det ett av test kriterierna? 😉

   • Vi har i övrigt jobbat med dsm v kriterierna för adhd. Ser vissa svårigheter med dem. Som tex att man måste uppvisa symptom i två olika miljöer ex skola och hemmet. Om man då är ”duktig flicka” och gör en jättelik ansträngning och ”skärper sig” i skolan så kan man inte få en diagnos.

    Liknande om man gör anpassningar i hemmet som gör att saker fungerar innebär det att man strikt sett inte har problem i den miljön. *suck*

   • Utredande mottagning är också en miljö. 😉 Men ja, det är problematiskt när utredare snöar in på skolan. Har man möjligheter att hålla ihop och god inlärningsförmåga är inte skolan ett ställe där det kommer att synas. Men egentligen behöver man inte hålla ihop heller, det räcker fint med att ens beteenden inte ingår i skolpersonalens förståelse av ADHD för att de ska svara att det inte finns några problem där.

 2. Jag har inte en tillstymmelse till NPF själv men livet och barn med NPF gör att jag känner ”ooorka” inför allt som tar mer än en minut och inte ingår i vår dagliga rutin.

  Tittade dock mest in för att få ta del av lite mer av din samlade klokskap. Tack för att du visar vägen i en för mig okänd terräng.

 3. Lite som när människor tappar bort de där formulären innan de hunnit lämna in dem. 🙂

 4. ”Men då kan du väl ringa och boka en tid för att få formulären. Sedan fyller du i dem tillsammans med ditt barn, och skickar in dem till oss senast den 15:e.”
  En av anledningarna till att det tog så lång tid att få diagnos.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.