Tips om slutet på sommarlovet för alla barn och unga, speciellt de med Asperger, andra NPF diagnoser eller bara en släng av.

Jättebra tips om skolstarten hos Prestationsprinsen!

Prestationsprinsen

Det gäller att förbereda på bästa sätt hemma när vardagen förändras så brutalt från totalt ledig, halvledig med fritds till skola från tidig morgon till sen eftermiddag eller för de mindre fritids till sen efermiddag. Många fler omkring oss än familjen och vänner. Det blir mycket nu!Kalender augusti 2014 Att börja skolan är en stor omställning för många av våra barn. Förhoppningsvis har vardagen fungerat bra och ni har hittat era rutiner och strukturer för att få sommaren att fungera. Men nu är det dags att förbereda skolstarten.

  • Förbered – förhoppningsvis har ni fått bra och detaljerad information, visa och tala med ditt barn om den. Rita, fota använd mobilen, penna o papper, scheman, appar och kalendrar…
  • Rätt och tillräcklig information – ring eller maila om ni behöver mer information från skolan eller vill ordna något du vet kan underlätta för ditt barn (sitta bredvid en viss kompis eller nära en dörr, få…

View original post 547 fler ord

Annonser

3 responses to “Tips om slutet på sommarlovet för alla barn och unga, speciellt de med Asperger, andra NPF diagnoser eller bara en släng av.

  1. Tack Tina för att du sprider och alla er andra som sprider och delar! vill också påminna att det finns ett inlägg om att vrida sovtiderna rätt och ett om vad skolan kan göra! Lycka till alla kämpar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.