Nersliten

Jag ville dela det här inlägget idag för att jag vet att många, kanske även du, kämpar en förtvivlad kamp.

Ibland får jag påpekat för mig att jag kan te mig rätt så lyckad som NP-förälder. Att det kan verka som om det är lätt. Och vet ni, i perioder är det lätt, kanske inte i absoluta tal räknat, men i jämförelse med andra dagar, eller veckor. Men det kan också vara svårt. Näst intill outhärdligt. För oss alla. Även för mig.

Ta hand om er. För det finns ingen annan som gör det. Och eftersom vi är våra barns livbojar behöver vi hålla oss själva flytande i första hand. Vilket inte alltid är så enkelt.

M som i underbar

Det jag inte förstår är hur andra föräldrar kan le modigt och säga saker som får det att låta som om de har accepterat. Som om det är helt OK. Självklart älskar jag mitt barn. Men det är inte OK. Det är inte OK att det är så här, det finns inget Holland i stället för Italien, det finns bara ett arbetsläger som kräver varje droppe svett jag kan krama ur min stackars kropp, och nerslitna naglar och tårar och blod.

Vad är det de ser, alla de där andra? Jag vet inte.

Visa originalinlägg

10 svar till “Nersliten

  1. Tack för att du delar med dig! Det är inte (alltid) lätt. Du är en kämpe liksom många andra! Det ger kraft och styrka att veta att vi är flera.
    Kram!

  2. Jag har under dom senaste dagarna läst din blogg från pärm till pärm. Jag har läst och läst och läst och tänk och tänk och tänk, till och med drömt om din familjs situation. Har en dotter som inte har någon diagnos av något slag och är ett otroligt lättsamt barn – och JAG kan ibland slita mitt hår av frustration. Nä, jag tycker inte det verkar enkelt för er. Jag tycker bitvis att det låter som ett helvete. Jag kan inte ens beskriva hur mycket jag känner för er. Med det sagt så tycker jag att du verkar vara den mest angelägna föräldern jag hört talas om, vad du gör för dina barn och din man är inte annat än beundransvärt. Verkligen. Om jag dör och återföda med autism så hoppas jag att jag får dig som mamma.

  3. Tack för att du delar med Dig! Det betyder massor för mig emellanåt.

  4. Om du bara viste vad din blogg betyder för mig! Den får mig att orka när det är som svårast! Vi kämpar för fullt med vår dotter under sommarlovet och lätt är det inte men din blogg ger lite ljus i mörkret! Att vi inte är ensamma med att leva så här. Tack och många styrkekramar!

    • Kramar tillbaka! Jag tänker att vi föräldrar behöver varandra. För att spegla oss, skratta, gråta och stundtals slita vårt hår. Det är inte så gott om igenkänning bland ”vanliga” föräldrar, är min erfarenhet. Eller, de tror ofta att de förstår. Fast de tolkar in sin situation. Det är nog väldigt mänskligt att göra så.

  5. Att spegla oss i andra är viktigt och ju äldre barnet blir, vår dotter fyller nio år snart, desto längre ifrån de ”vanliga” föräldrarna kommer man.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.