Anpassning för mammor

Barnets medicin har bytt färg, och nej, det går inte att göra något åt, det finns inget sätt att få ut en medicin med den gamla färgen, för den har de facto bytt färg. Till en annan färg.

”Men om man tänker i färger då?” snyftar barnet förtvivlat.

Pappan i familjen har tillbringat fyra timmar i en tandläkarstol under gårdagen. Han är med andra ord lite mör, och pratar i halva – tillika obegripliga – meningar.

Mamman i familjen har migränkänningar och svårt att få i sig mat. Det betyder att mammans blodsockernivåer är, hm, bristfälliga. Och eftersom mamman är blodsockerkänslig är det inte helt lyckat.

Följaktligen sätter mamman på sig solglasögon, ett beprövat sätt att både minska mängden synintryck till hjärnan, och dessutom bli mindre affektsmittande, eftersom de personer i hushållet som de facto läser av ansikten får svårare att se mammans rätt så irriterade ansiktsuttryck. Mycket av känslouttrycken sitter i de små musklerna runt ögonen. Och synintrycken står för en stor procentandel av hjärnans dagliga jobb, så det är ett ganska snabbt och enkelt sätt att minska belastningen på en redan trött skalle, hos många människor.

Dessutom sätter mamman i sina hörselpluggar från Happy Ears, de där som sänker alla ljud 20 dB i en rak kurva, vilket betyder att det mesta låter som vanligt, fast mindre. Eftersom mamman vet att detta att sänka ljudnivåerna är ett beprövat knep för att få mindre bråk i familjen, och då avser jag inte enbart mammans bråkande, utan även det smågnabbande som ganska lätt eskaleras av mammans interventioner om de inte sker med finess.

Solglasögon och hörselpluggar. För då blir mamman en något trevligare människa. Och då blir hela familjen lugnare.

6 reaktioner på ”Anpassning för mammor

  1. Så smart! Jag gillar verkligen alla konkreta sätt du har att lösa de där vardagliga situationerna som uppstår. Solglasögon och öronproppar. Självklart! Men hur många skulle tänka på det?

  2. Tack för tipset. Öronproppar har jag letat bra men de flesta kapar ju inte ens i närheten av rakt. Vilket är uselt både för replokal och dämpa volymen hemma. De här var mycket bättre och jag har haft dem en dag hemma med gott reultat. De är dock lite för små för mig o för stora för frun. Sedan stör det mig att både den blå och gröna är storlekt medium 🙂

    Men in alles – lysande idé!

  3. Happy Ears är klockrena öronproppar. Fungerar bra och är väldigt smidiga att ha med sig. Själv så har jag känsliga öron och har därför med mig öronproppar för det mesta. Använder öronproppar på konserter, uteställen, bio, spinningpass och andra ställen där jag tycker att volymen är för hög. Har alltid fodralet med öronpropparna i fickan på träningstightsen så jag kan plugga in dem på träningspasset om jag tycker att volymen är för hög.
    Propparna är även kanon om man vill slippa få vatten i öronen när man simmar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.