Det minsta man kan begära är att folk uppfostrar sina barn. Eller i alla fall lär dem att sväva.

Nu är jag så innerligt trött! Det minsta man kan begära av föräldrar är faktiskt att de uppfostrar sina barn!

Som det här med treåringar i lekparken som inte pratar latin. Vad är grejen liksom? Ingår det inte i vanligt hyfs att lära ungarna klassiska språk? Och andragradsekvationer, hallå, hur länge fick inte jag sitta och traggla andragradsekvationer som treåring? Det är inte alltid kul att vara förälder. Men vissa saker ingår faktiskt i jobbet. Kan man inte tänka sig att traggla matte med sitt dagisbarn ska man inte skaffa barn. Punkt.

Sen tycker jag även att det är ett oskick med alla små ettor som börjar skolan och fortfarande inte har lärt sig det här med god ton. Som helt enkelt sjunger falskt. Fruktansvärt! Häromdagen mötte jag till exempel tre stycken barn på skolgården som sjöng ”Du ska inte tro det blir sommar” – fast inte ens i stämmor! Och två av dem höll inte takten…

Det finns ju all möjlig hjälp att få nuförtiden för att lära sig aboslut gehör. Ta bara en sån sak som melodifestivalen. Gratis, till och med. Näe, skärpning, föräldrar! Köp en påse chips och se till att drilla i fredagsmyssoffan. Just do it.

Det är faktiskt inte heller rättvist att alla vi andra ska tvingas lyssna på ungarnas gnäll i kassakön för att de inte kan flyga. ”Jag vill också flyga, mamma!” ”Upp! Upp!” osv. Fruktansvärt frustrerande. Lär era barn att levitera, det hör faktiskt till normal uppfostran. Eller skaffa ett jetpack åt ungen, så dyrt är det ändå inte.

Skämmes!

(Ja. Hela det här inlägget är en ironisk pastisch över alla texter om att det bara är att uppfostra bort problembeteenden. För när man har ett barn som inte förstår hyfs, då är det ungefär lika omöjligt som att lära treåringar andragradsekvationer eller att träna fram absolut gehör. Det känns jättefint att ha ”väluppfostrade barn”, jag vet för jag har varit där. Men i själva verket säger det rätt lite om en som förälder.)

Annonser

4 responses to “Det minsta man kan begära är att folk uppfostrar sina barn. Eller i alla fall lär dem att sväva.

  1. Undrar hur många jämförelser av detta slag som ska behövas för att den ”normala och välupofostrade” delen av befolkningen ska begripa. Ibland börjar jag undra hur korkade de och flertalet journalister är?

  2. Jennyinthewoods

    Är så galet trött på alla inlägg i sociala medier om curlande föräldrar och ouppfostrade barn. Men läser inget lilnande längre. Värre är den allmännt hysteriska ton som råder kring ex barns matintag bland de människor man träffar i verkliga livet. Att mat är så laddat!!??

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s