Matstrulshopp

Dela lite glädje:

Den ganska rejält underviktige nioåringen åt lövbiff igår. Helt kött. Som han gillade, och åt upp. Och dessutom tillsammans med isbergssallat OCH kokt potatis…!

Nioåringen äter isbergssallat, men enbart tillsammans med hamburgare, och då får sallaten inte fattas. Han äter varken helt kött eller kokt potatis någonsin, i hela sitt liv har han kräkts av kokt potatis i alla dess former, och helt kött har han svårligen låtit sig övertygas till att ens smaka på. Hemma har han i princip alltid en egen maträtt vid sidan av, och faktum är att i skolan har man just bytt ut den gamla önskekosten mot hamburgare tre dagar i veckan, för att ha inte får i sig maten där längre heller (jag vågar lova att vi har Sveriges bästa skolkök! Helt utan att behöva blanda in oss föräldrar fattade man detta beslut, utifrån principen att problem i matsalen löses i matsalen. 😀 ) Smal som en speta är han. Och så nu detta.

Det kan vara en sorts direkt effekt av att han får i sig mer mat i skolan; ett för litet energiintag leder nästan alltid till att man mår konstigt eller illa, och får mindre matlust. Det kan också vara en effekt av att han helt enkelt blivit äldre och utvecklats. Men hursomhelst: Det finns hopp!

Ett svar till “Matstrulshopp

  1. Vilken underbar matsalspersonal!
    Och vad härligt att han åt helt kött! (jag har/haft liknande problem)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.