Hej Sommarlov i SVT! Det finns ett problem som behöver lösas.

Hej Sommarlov i SVT!

Det finns ett problem som behöver lösas, och vi behöver er hjälp för att lösa det.

Vi som har barn med utvecklingsmöjligheter funktionsnedsättningar skulle verkligen behöva kunna ladda ner alla passtämplar för Sommarlov och inte bara veckans. För våra barn är det obegripligt att det går att se programmen på webben men inte klistra in stämplarna i efterhand. Många barn är väldigt ledsna och undrar många gånger varje dag över detta.

Jag förstår att det kan låta som en lite överdriven önskan, något oviktigt. Men för våra barn är det här jättestort och svårt. Flera barn med autism/Aspergers syndrom i min direkta närhet har fått utbrott på utbrott över detta, och då menar jag inte det man med ett normalt barn kallar utbrott, ”lite skrik och panik för att man inte får som man vill och sen är det bra igen”, utan det som i hjärnforskningen kallas ”kaos” eller ”affektutbrott”. Ett utbrott som är en direkt följd av deras annorlunda tankestil och det Ross W Greene m fl kallar ”lagging skills”, eller mer vetenskapligt ”utvecklingsmässiga funktionsnedsättningar”, och som tar så mycket energi av dem att andra saker får falla undan, saker som att åka och bada, äta eller borsta tänderna.

Jag är övertygad om att ingen på SVT menat något illa med planen att lägga ut veckans stämpel under aktuell vecka och sedan i slutet av sommaren göra alla stämplarna tillgängliga. Men det blev inte så bra för just barn som har utvecklingsmässiga funktionsnedsättningar, för de behöver ibland särskilt stöd.

Så snälla, ge oss en möjlighet att ladda ner alla stämplarna och inte bara veckans stämpel. Det skulle göra stor skillnad för många familjer och det kan inte vara svårt för er. Låt våra barn få vara med också!

Hälsningar

Tina Wiman, journalist, föreläsare, författare.

Uppdatering: Nu har jag fått svar på mitt brev till Sommarlov i SVT, de har fixat så att alla passtämplarna finns att ladda ner på Sommarlovs sida. Tack, tack, tack, tack, tack! ❤ Jag är så glad, men det är ingenting mot vad barnen som har väntat och längtat är. ❤

En reaktion på ”Hej Sommarlov i SVT! Det finns ett problem som behöver lösas.

  1. Pingback: Tack SVT! <3 | M som i underbar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.