Som ett labyrintspel

På den utmärkta bloggen Kaosteknik hittade jag veckans bästa liknelse: Hur är det att leva med NPF i familjen? Det är som att spela labyrint.

Har du spelat labyrint någon gång? Du vet, det där spelet i trä med två små rattar på sidorna och så en labyrint med hål i som du skall försöka leda en kula igenom från start till mål. Ett sätt att beskriva hur det kan vara att leva med NPF i familjen är att det är som att spela labyrint. Du skall leda den där lilla metallkulan framåt samtidigt som du balanserar den så att den inte trillar i något av hålen. Det är bara det att det inte är en metallkula utan ditt eget barn som kan trilla ner i hålet. Och hur många gånger du än har gjort det kan du aldrig vara säker på banan eftersom alltihop handlar om balans och om att parera varje millimeter bit för bit. Det är ett precisionsarbete i konstant anspänning.

Läs mer: http://www.kaosteknik.se/kaostekniskt-material/att-forklara-for-andra/npf-i-familjen-hur-ar-det-/

Annonser

3 responses to “Som ett labyrintspel

  1. Reblogga detta på ogonrorelseterapi och kommenterade:
    Kunde inte sagt det bättre själv!

  2. Helt klart en superbra beskrivning. Det är tufft för den lilla bollen att känna sig styrd av krafter man inte kan förstå, det är klart att det måste vara ångestfyllt att vara den lilla bollen. Fast, jag tycker verkligen inte att det är så roligt att ibland vara den enda som kan plocka upp spelet, förstå vad det går ut på och sen precisionsstyra bollen rätt. Det är så mycket svårare än det ser ut från utsidan. Åh, hur många gånger har jag önskat att jag kunde köra Spocks ”mind.melt”…för många gånger för att räkna. Tänk om man bara kunde föra över sin kunskap till andra så det slapp bli så många onödiga knuffar och stötar när man håller hårt i Labyrintspelet och gör sitt bästa för att hålla bollen (eller bollarna) på banan.

  3. Oj, helt klockrent över hur det varit, och är med äldsta dottern. Odiagnosticerad för ingen anna ser ju detta labyrintspel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.