Ska dina barn försörja mina – resten av livet?

Man behöver inte vara nationalekonom som Ingvar Nilsson och Anders Wadeskog för att räkna ut att det borde löna sig att ge alla barn en fungerande skolgång. Självklart ska vi göra det av demokratiska och etiska skäl, för att vi anser att alla barn har rätt till en utbildning och en framtid. Men även om vi skulle stryka alla tankar om rättvisa är siffrorna tydliga:

Ett enda barn som slås ut från arbetsmarknaden – vilket är en stor risk för ett normalbegåvat barn med till exempel Aspergers syndrom eller ADD – kostar samhället 10-15 miljoner kronor. För de 12,8% av en en årskull som slås ut idag landar notan på otroliga 210 miljarder kronor, en femtedel av Sveriges statsskuld.

Det är inte billigt att ordna en fungerande skolgång för de här barnen, men alternativet är betydligt mycket dyrare. Som med alla investeringar lönar det sig i längden att satsa på att barn i behov av särskilt stöd har en skolgång som fungerar. Gå in på Utanförskapets Pris så får du direkt upp en beräkning av vad din kommun kommer att behöva betala om de inte agerar nu.

Att göra tvärtom och montera ner fungerande skolsituationer, det är lite som att köra en splitterny Porsche nedför ett stup hellre än att betala för parkeringsplatsen. Det är näst intill obegripligt. I synnerhet för Sveriges barn och unga, som kommer att få betala notan i morgon för det vi kraschar idag. Ändå fortgår det över hela Sverige!

Ska dina barn försörja mina barn – resten av livet? Är kommuner över hela landet så dumsnåla att de sabbar den skola som kunde ha gett jobb och intäkter i morgon? Protestera nu, dela vidare!

#barnibehov #dumsnålt #likaärinterättvist

Länkar:
http://t.co/qdn0NCb9Vg – 

Vad gör ni med våra ungar, Jan Björklund?
http://www.barnibehov.se – Stöd kampen för speciella barn
https://www.facebook.com/groups/227283174087416/ – Föräldranätverk

Annonser

One response to “Ska dina barn försörja mina – resten av livet?

  1. Vilket intressant inlägg- ska dela och skriva om det på min nystartade blogg! Jättebra skrivet o verkligen ngt att fundera över!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s