Till villaägarna runt det blivande LSS-boendet i Glasberga: Allt ni behöver veta kommer här

Hej alla boende i Glasberga. Idag har Immanuel besvarat frågor och påståenden från breven om det blivande LSS-boendet i Glasberga i sin blogg.

Jag kan förstå att det är läskigt att inte veta vad autism eller Downs syndrom innebär och då dra förhastade slutsatser. För den som fortfarande känner sig orolig efter Immanuels välformulerade svar på era frågor och påståenden kan jag även meddela några saker:

 • Personer med autism/Aspergers syndrom är mer laglydiga  och mindre benägna att begå våldsbrott, enligt statistiken. Så ert villaområde kommer att bli lite säkrare än det var förut. Bra va?
 • Ungdomar som flyttar till ett LSS-boende är inga brottslingar, de är unga människor som behöver stöd i vardagen med saker som att göra upp ett veckoschema, handla, sköta räkningar, städa eller laga mat. Det är ungefär som ett servicehem för äldre. Och vi vet ju alla hur farligt det är med pensionärer i närheten. Inte? Nähä. My bad.
 • Mer än 10% av befolkningen har någon sorts psykisk funktionsnedsättning. Var tionde person bland era grannar är alltså en sån där som ni blivit uppskrämda kring, antagligen utan att ni märkt något särskilt. Ni känner redan de här personerna. De finns överallt.
 • Ett LSS-boende kan aldrig omvandlas till ett boende för till exempel missbruksvård eller liknande utan en omfattande pappersapparat och flera vändor bland kommunens beslutande, det har med stadsplaneringen att göra. LSS är en boendeform som förläggs till *tada* bostadsområden. Missbruksvård eller kriminalvård hör inte till bostadsområden i stadsplaneringen, så att få till ett sådant i ett villaområde handlar inte om att ett företag plötsligt bestämmer sig för det. Det krävs nya tillstånd, nya remisser osv osv.
Annonser

5 responses to “Till villaägarna runt det blivande LSS-boendet i Glasberga: Allt ni behöver veta kommer här

 1. Ursäkta dålig i vart detta ligger
  Men min spontana fråga är
  Hur kan man ha ngt i mot detta..,?
  Hade varit glad och tacksam om jag fick äran att bo granne med dessa människor som har dessa handikapp.
  1000 ggr mer roligt och givande än att bo granne med en s.k svensson -55+ gubbe som roar sig med att ha en perfekt gräsmatta och en nytvättad bil..
  Tror tyvärr att mkt är okunskap.., fördomar mm

  • Ulla Bäckström-Rinderknecht

   Lotta Nallenius-BRAVO! Underbart som du formulerar din kommentar!Jag som skriver detta är ursprungligen svenska men har varit gift och bott i Schweiz sedan 45 år.Har arbetat och bott på just dessa boende för lite olika handikapp båda fysiska och psykiska.Mina 3 barn har vuxit upp tillsammans med de inneboende,och haft en underbar uppväxt .Tyvärr finns ju även här fördomar och okunnande och det har många gånger retat mig.Många människor är rädda för det okända. Ulla Bäckström

 2. Dessa människor som har dessa handikapp visar mer medmänsklighet än de (varelser) som är rädda för sådana grannar. Kan inte annat än tycka synd om sådan okunskap.

 3. Bra skrivet!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.