Vill du också ha ett par gratis utbildningsdagar om autism och ADHD?

Vill du också ha ett par gratis utbildningsdagar om autism och ADHD?

Det finns aktuella och jättebra föreläsningar att se direkt på internet om autism och ADHD. Jag har tagit fram fyra av dem jag tycker är bäst. Dem kan du se från en dator med hyfsad internetuppkoppling, helt gratis och med föreläsare och forskare i toppklass! Vad väntar du på?

Först ut är Lotta Abrahamsson. Lotta har egna erfarenhet av att arbeta med speciella behov i skolan, egna diagnoser inom NPF och arbetar med att handleda personal, föreläsa och skriver böcker om neuropsykiatri.

På UR finns en tretimmars föreläsning med Lotta – i högt tempo 🙂 – om Aspergers syndrom och ADHD, om strategier, forskning och det praktiska arbetet kring personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Arbetar du i skolans värld kommer du att ha stor nytta av den här föreläsningen!

Här kan du lyssna på Lotta. Föreläsningen är uppdelad i tre filmer om ca en timme vardera.

Ross W Greene är specialiserad på explosiva, oflexibla barn och ungdomar, och författare till böckerna ”Explosiva barn” och ”Vilse i skolan”. På hans websida finns en serie filmer ur hans föreläsningar. Jag som har hört honom föreläsa i verkliga livet, kan verkligen rekommendera att ta några minuter här och där och titta och lyssna på dessa filmer. Förutom att Ross W Greene har många år i yrket och en gedigen erfarenhet är han en väldigt rolig föreläsare, som gärna ställer invanda begrepp på huvudet.

Här är en bra sida att börja se videoklipp med föreläsningar av Ross W Greene. Totalt finns ett par timmar film på websidan, och varje klipp är mellan ett par och 20 minuter.

Psykiatern Svenny Kopp har ägnat sig åt banbrytande forskning  kring flickor och kvinnor och psykisk ohälsa. Hon är specialiserad på symtom och svårigheter hos flickor, och har lång erfarenhet av olika psykiatriska svårigheter även utanför det neuropsykiatriska fältet. Svenny Kopps forskning ger en tydligare bild av hur diagnoser och psykisk ohälsa hör ihop, och är väl värd att lyssnas på.

Här finns första delen i en tretimmars föreläsning med Svenny Kopp, om Psykisk ohälsa hos flickor.

ESSENCE är ett brett begrepp som ofta är mer meningsfullt än enskilda diagnoser i den tidiga barndomen. Många svårigheter, i synnerhet hos små barn, är svåra att placera in i en specifik diagnos, och det behövs tid för att se hur svårigheterna utvecklar sig och förändras. Men många gånger kan man säga att det är ”något” som är annorlunda med ett barns utveckling, och  Christopher Gillberg föreläser kring forskningen om detta ”något”.

Här kan du lyssna på en timmes föreläsning med Christopher Gillberg om tidiga utvecklingssvårigheter, ESSENCE och vad som förenar och skiljer olika neuropsykiatriska diagnoser.

Tryck på en knapp här nedanför för att dela inlägget till någon som du tror är intresserad!

Annonser

One response to “Vill du också ha ett par gratis utbildningsdagar om autism och ADHD?

  1. Delar ditt inlägg på facebook!
    Jättebra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s