Temaveckor och lite bubbel

Du som vill hänga på NPF-bloggarnas temaveckor är välkommen att skriva din bloggadress på den här sidan. Gå gärna med i vår facebookgrupp också.

Jag har två inlägg kvar om syskon. Ett av dem har jag tänkt att skriva länge, och jag ser verkligen fram emot det. Det handlar om autism och forskningen som pågår på KIND om småsyskon.

Frågeställningen är ungefär: ”Hur skiljer sig utvecklingen av små barn bland dem som senare får diagnoser inom autismspektrat och dem som inte får det?”

Bland småsyskon till barn med autism är det lite, lite vanligare med autismspektrumtillstånd än i familjer utan äldre syskon med autism, och den här forskningen kommer om tio, tjugo eller trettio år att användas för att skilja ut vilka barn som behöver extra stöd och sätta in det tidigt, så att autismen innebär mindre av ett funktionshinder och mer av en funktionsuppsättning. Superbra, tycker jag!

Det andra inlägget vet jag inte riktigt när jag skriver. Inte nu tror jag. Mathildas lillebror har fått en diagnos nu, och den är precis det jag hade förväntat mig. Men jag är fortfarande i en sorts nyorienteringsfas, och att skriva om det känns svårt och för personligt.

Men i alla fall. Temaveckorna får den som vill blogga om jättegärna hänga med på (det blir kanske någon temavecka i månaden, och i fb-gruppen är det bara att diskutera och önska teman hejvilt!). Och stay tuned för två syskoninlägg, som jag egentligen ser fram emot att skriva båda två, fast bara det ena känns lockande just idag.

En reaktion på ”Temaveckor och lite bubbel

  1. Hej. Förstår känslorna nu när han fått diagnos. Lillebror i denna familj fick ju aldrig nån, men bara känslan av att han skulle göra utredning blev fruktansvärt jobbig.
    Och jag tänker som så att du behöver väl inte skriva om det bara för att det är tema syskon? Du kan väl skriva om det när du känner dig mogen?
    Det andra är mycket intressant. Ser framemot att få läsa om det.
    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.