(Narkotika)klassad på resan

Japp. Det är vad Mathildas medicin är, narkotikaklassad. Så inför resan till Danmark med Bloggbussen behöver vi ha ett ifyllt intyg på att hon faktiskt behöver medicinen. (Ja, ifall inte tokutbrottet på tulltjänstemannen som tar hennes medicin ifrån henne skulle få vederbörande att misstänka att den där hippie-mamman talar sanning när hon säger att det Bedårande Barnet har bristande impulskontroll och uppmärksamhetsstörning och att de tio lågdoskapslarna i packningen – som skulle vara seriöst svåra att bli hög på utom för en person med riktigt bra fantasi – faktiskt är av yttersta vikt att ta med över gränsen… 😉 )

Danmark ingår i Schengenområdet och alltså räcker ett Schengenintyg. Jag har skrivit ut det, ska fylla i det och imorron tar jag det till apoteket för påskrift, klart!

Resfebern börjar ge mig skrivkramp. Hoppas att det går över tills resan börjar. Vi åker hemifrån på lördag förmiddag och från Göteborg på söndag morgon, och jag hade tänkt hålla er uppdaterade i realtid, vi får väl se hur det går med det.

Relaterat inlägg: Jag drogar mitt barn

9 svar till “(Narkotika)klassad på resan

 1. Vet hur det är, vi var till Spanien förra året och då räckte med ett intyg från läkaren på att vi behövde medecinen.

 2. Fick fixa intyg för gubbens medicin också när jag skulle överraska honom med en resa till Prag. Trodde det skulle bli problem eftersom det inte var han själv som skulle ordna men Apoteket var väldigt hjälpsamma.

  Trevlig resa.

 3. Åker till turkiet och det innebär special special all the way! Har inte lyckats få tag i någon som kan svara mej hur jag ska göra med det. Blir medicinfritt helt enkelt,,,eller om man ska våga chansa? Hu…vet ej!!!!

 4. Tänkte bara kika in och säga hej. Vi lär väl ses redan på lördag eftersom vi delar hotell i göteborg. Vi kommer till göteborg från stockholm vid 20 på kvällen så det är bara att hitta nåt att stoppa i magen och sen krypa i säng… Men till frukosten springer vi nog på varandra 🙂

 5. Åh tack för denna påminnelsen!!!!
  Min son skall åka på scoutläger en hel vecka till Danmark i sommar…hua om han inte får sin medicin. Då lär han bli hemskickad tror jag.
  Jag har även tänt att ta med barnen på deras först utlandssemester till Egypten i höst. Det hade nog inte blivit så bra utan deras mediciner! Jag skall genast ta kontakt med Apoteket!
  Psst, ha en kanonbra resa!

 6. HJÄLP! vi skall ju till danmark nästa veckan, hade inte en aning om att vi behövde intyg. Tja nu vet jag vad jag har att göra imorgon…. Tack!

 7. Tack allihop! Lite struligt var det här ändå, kände jag.

  På apoteket fick Mathildas pappa veta att vi fyllt i blanketten fel, jag har skrivit fem dagar i stället för fyra dagar, som vi är i Danmark. Men. Det tar oss nästan en hel dag att resa hem, en dag när Mathilda måste medicinera. Och som jag sade till apotekaren, för att kunna ta med medicin för den dagen UT ur Danmark måste jag ta med den IN i Danmark… 🙄

 8. Ja, det måste de väl förstå?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.