Det är så man märker

”Mamma. Lina i Emil i Lönneberga, hon tänker att de inte kan äta köttsoppa utan soppskål. Först kokar hon soppan i en kastrull, men sen häller hon den i soppskålen och ställer på bordet. Men hon kan inte tänka att man faktiskt inte behöver soppskålen, hon tror att det måste vara på samma sätt varje gång. Det är så man märker att hon har nåt bokstavsfel…”

Tja, vad säger man? 😆

11 svar till “Det är så man märker

 1. 😀

  När ska du ta diskussionen om konvenansen med t ex dukning och bordsskick, då och nu, kontra extra bokstäver? Önskar jag fick vara en fluga på väggen då… 🙂

 2. lol, gärna! Jag ser själv ofantligt mycket fram mot det samtalet. Jag försökte förklara att förr i tiden åt man alltid i soppskål och att det inte bara var pigan Lina som tyckte att det var konstigt att göra annorlunda, men Mathilda har sin uppfattning glasklar: Lina är oflexibel i sitt tänkande och har en bristande föreställningsförmåga, alltså bokstavskombination. Jag fick anstränga mig sååååå mycket för att inte skratta!

 3. Hahaha klockrent ju. Din dotter är så smart

 4. Fast på ett sätt ger jag henne rätt, i det att det mycket handlar om tolkningsföreträde och vem som anser att nåt är superviktigt att hålla på. T ex Inte ha armbågarna på bordet när man äter kontra ha smör ända ut i kanterna på mackan. Autistaktivist, javisst! 🙂

 5. Eller som Christopher i Mark Haddons bok Den besynnerliga händelsen med hunden om natten sade:

  Min assistent sade att det finns inget logiskt skäl att föredra rött framför gult. Då sade jag att det finns inget logiskt skäl att föredra solsken framför regn heller.

  1-0
  😀

 6. Nä, precis!!
  Nu kom det förresten en film som kanske kan vara nåt för dig/oss? Jag tänkte på filmatiseringen av ”Extremely Loud and Incredibly Close”.

 7. 😀 Haha, helt underbart!

 8. alfapetsmamma, åh! Den filmen har jag helt missat! Tack!

 9. HIttade hit idag, så bra skrivet! Här kommer jag fastna ofta och länge tror jag =)

 10. Underbart! Nu blev jag lite glad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.