Frukost på Hotell Annorlunda

Välkommen till frukostbuffén på Hotell Annorlunda.

Fyraåringen och sexåringen äter inget utan för i stället en engagerad diskussion med varandra om exakt hur många plagg man ska ha på sig för att räknas som påklädd. Mamman hinner både väcka resten av familjen, själv äta frukost och klippa ett antal dadlar i medelstora bitar (ungefär sju bitar per dadel om man ska vara mer exakt) medan barnen pratar mer än de tuggar.

Åttaåringen vägrar komma ner från våningssängen innan hon har fått räkna klart sina multiplikationstabeller på handdatorn, tills pappan kommer på den briljanta idén att klippa isär en tandkrämstub med randig tandkräm för att se hur den fungerar. Då kommer hon skyndade, och definitionsdebatten om påklädd respektive avklädd tystnar. Till och med mamman snabbar sig in i köket för att få se konstruktionen i den så länge omtalade tandkrämstuben som nu blivit tömd och urtvättad.

Hela familjen beundrar de små, små hålen och formen på den större tratten i mitten. De diskuterar för- och nackdelar med detaljerna i konstruktionen och lovar varann att göra en egen flerfärgad tandkräm med karamellfärgade ränder. Mamman och pappan far ut i intensiva diskussioner hur den platta änden ska återförslutas medelst hopsmältning med hjälp av ett vanligt strykjärn och bakplåtspapper (för att inte skada strykjärnsytan).

Tolvåringen äter snabbt en spartansk frukost och håller sig sedan undan från ståhejet. Mamman rymmer in på toaletten och skriver lite på datorn när hon också har tröttnat på sällskapet. Ojsan, nu går snart bussen! Undantagstillstånd inträffar i hallen.

God morgon!

2 reaktioner på ”Frukost på Hotell Annorlunda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.