Naturlag

Jag borde egentligen skriva klart månadsbrevet (vi ska prata planering och elva saker att tänka på innan du väljer mobil eller surfplatta 😀 , jättekul!) men jag ville verkligen dela den här med er, angående de där diskussionerna där man alltid fastnar i samma positioner och går på samma mina igen och igen och igen…:

Kan du ändra vad du hör och hur du uttrycker dig? Det får jag ofta jobba på. 😉 Det går inte lätt, men till slut blir det en vana, särskilt när det handlar om vissa ord eller uttryck.

Han: ”Jag tänkte att vi skulle…” (översätt: Jag har en idé som jag vill prata med dig om, för jag vill inte bestämma nåt utan dig)

Jag: ”Du funderar på att… och undrar vad jag tycker om det? Hm. Låt mig tänka några minuter… ” (så jag tar mig ur låsningen och kan tänka klart igen)

Du kan bara ändra dig. Tough luck, sånt är livet. De goda nyheterna är att när du väljer att höra andra saker (med träning kommer det, lovar!) och väljer att svara andra saker (det kommer också med träning, lovar!) så beter sig folk annorlunda.

Det är en av de mest fundamentala naturlagarna: Om vi fortsätter att göra det vi alltid gjort kommer vi att fortsätta att få samma resultat som vi alltid fått. Negeringen av den är intressant: Först när vi gör på ett nytt sätt kan vi komma att få nya resultat.

Först när vi gör på ett nytt sätt kan vi komma att få nya resultat.

Det här är ingen hemlighet och ingen nyhet. Men det är ett av de mest kraftfulla redskapen i världen för att – faktiskt! – helt bli av med just den där situationen som aaaaaaalltid urartar.

Tyck till i kommentarerna!

Och så här i jultid tycker jag att vi kan kosta på oss att stanna upp och fundera för en stund över vad vi verkligen önskar oss, så berätta gärna också: Vad önskar du dig till jul?

4 svar till “Naturlag

  1. Jag börjar! Jag önskar mig mest av allt just nu en helt stressfri vardag… Och jag har en plan för att komma dit. Bloggar om det en annan dag, hörs!

  2. Så klokt, som vanligt. Och så enkelt i teorin, men ack så knepigt i praktiken.

    Och önskeklappen till jul… lite mer pengar till en viss avdelning på sjukhuset här i stan, så att jag och ungefär 149 andra slipper vänta i över ett år på att få lite svar… Och så lite ork, så att jag orkar slåss mot FK och ändå orkar vara mamma och sambo. ❤ En stressfri vardag låter ju inte dumt det heller, ser fram emot att höra hur det går till 😉

  3. Ja, inte är det enkelt inte! Citerar min lillebror: ”Mitt livs största besvikelse är att allt man vill åstadkomma tar så förfärligt mycket arbete” 😉 ( Har jag nämnt att han är konsertpianist? 😀 Där kan man snacka om mycket arbete… ) Ingen genväg, men en definitiv väg mot en annan sorts bemötande, och väldigt mycket mödan värt.
    Ork och pengar skulle jag skicka om jag hade, vännen! ❤

  4. Jag önskar att min familj skall få fira många sådana här jular som vi gör nu – i lugn och ro hemma hos barnens mormor och morfar. Precis som jag gjorde när jag var liten.
    Och så önskar jag mig en vacker lila klänning från Gudrun Sjödén!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.