Hungrig?

Idag hade en av flickorna i F-klassen tagit Mathildas hello-kitty-burk med riskaka i. Hon hade ätit upp riskakan och lagt burken i sin väska. Mathilda visste inte var burken var och frågade en fröken (yay! Det hade aldrig hänt för ett halvår sen! :D), och några flickor berättade för Mathilda att det var den här flickan som tagit den.

Mathildas tolkning: ”Hon var nog hungrig. I morgon får vi ta med extra riskaka till henne!”
Jag ”Det var kanske så att hon tyckte att det var en fin burk och ville ha den.”
Mathilda: ”Eller också var det så att hon hade ätit för lite lunch och var hungrig.”

När tanken att flickan kanske ville ta burken gick in blev Mathilda lite arg. Men det gick fort över. Vi har packat en extra riskaka för i morgon.

Ibland vet jag inte om jag verkligen ska förklara för henne hur människor tänker. Hennes tolkningar är så mycket mer oskuldsfulla, mycket trevligare ibland. Och ibland helt tvärtom, att hon ser illvilja där ingen finns och ska hämnas oförätter som aldrig existerat.

5 reaktioner på ”Hungrig?

 1. Det är så intressant att läsa här 🙂 om Mathildas uttalande och liv. Ger mig mycket, då jag känner igen en hel del frånd et min dotter var liten!

  Du har också så bra ideer på scheman och andra lösningar.

  Jag kommer starta en sajt där jag kommer med en vän skriva en hel del och då lär jag länka till dig för du har så mycket bra scheman m.m. hoppas det är okej?
  //Mia

 2. Åh hon är så härlig din tjej. Jag känner också igen jättemycket från när min dotter var liten och även nu har hon så annorlunda kloka kommentarer. Ibland tänker jag att egentligen i mångt och mycket så är personer med autism och asperger faktiskt klokare än oss andra. Absolut.

 3. Men vad skoj att jag fick tips om din blogg! 🙂 (Hos Mib filosoferar) Jag har en dotter med autism och det är alltid kul att hitta bloggar i ämnet. Kommer säkert att kika in här fler gånger!

  Jag gillade din dotters tolkning och er lösning att ta med en extra riskaka 🙂

  Kram Nina!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.